Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная
  • Про сайт
  • Нові рецепти
  • Зворотній зв'язок
Категорії
  • Салати
  • Гарячі страви
  • Випічка
  • М'ясні страви
  • Супи
  • Закуски
  • Напої
  • Соуси
  • Заготовки
  • Різне
Популярні страви
Запечена капуста
Тісто на галушки
Лаваш з куркою і сиром
Запечені кабачки в духовці
Сосиски в тісті на сковороді
Короп запечений в рукаві
Смажені рижики
Вибіркові страви:
Панкейкі (американські млинці)
Млинці з пахтою і ожиною
Бефстроганов з томатною пастою
Рисові млинці з лососем
Страви та рецепти з фото до них » Заготовки » Яблука, мочені на зиму

Яблука, мочені на зиму

Яблука, мочені на зиму
Час приготування: 45 хв
Aльтернатіва джeмам, варені і компотам - мочениe фрукти. З удовoльствіем представляю вам oчень простий рецепт мочених яблук.

Опис приготування:
Готові мочені яблука можна залишити в каструлі або укласти в менші чисті ємності, залити розсолом і зберігати в холодильнику, погребі чи прохолодному добре провітрюваному місці.

Смачного!

Призначення: На обід/На вечерю/На святковий стіл

Основний інгредієнт:
Фрукти/Яблука
Блюдо: Заготовки
Географія кухні: Російська кухня

Інгредієнти:
  • Яблука - 10 Кілограм (Антонівка)
  • Листя горобини - 8 Штук (гілочок)
  • Листя вишні - 8 Штук (гілочок)
  • Мелісса - 5 Штук (гілочок)
  • Материнка - 5 Штук (гілочок)
  • Естрагон - 4 Штуки (гілочок)
  • М'ята - 4 Штуки (гілочок)
  • Базилік - 5 Штук (гілочок)
  • Аніс - 5 Штук (зірочок)
  • Чабер - 5 Штук (гілочок )
  • Вода - 10 Літрів
  • Сіль - 100 Грам (на 10 кг)

Кількість порцій: 20

Як приготувати Яблука, мочені на зиму
Яблука, мочені на зиму Eсть три види рецептів приготування мочених яблук на зиму: прості, кислі і цукрові. Сьогодні ми з вами дізнаємося як приготувати прості мочені яблука. В першу чергу для мочіння треба вибрати правильний сорт яблук. Найбільше підходять пізні сорти, такі як аніс, Тітовка, пепінка, антонівка які починають дозрівати в кінці серпня і зріють до кінця січня. Смак у таких яблук кисло солодкий, вони щільні і соковиті. Яблука ретельно промиваємо під проточною водою від зайвих забруднень, прибираємо пошкоджені плоди. Листочки і плодоніжки можна залишити. Перекладаємо в глибоку емальовану миску і даємо стекти зайвої рідини і обсохнути. Яблука, мочені на зиму Тепер правильна добірка спецій. Беремо листи і гілки горобини, вишні, меліси, материнки, естрагону, базиліка, м'яти, анісу і чабер. Промиваємо їх під проточною водою, струшуємо від зайвої рідини і кладемо в миску. На плиту, включену, на сильний рівень ставимо чайник повний води і доводимо її до кипіння. Обшпарюємо окропом всі вищеперелічені гілки рослин, таким чином, позбавляючись від шкідливих мікроорганізмів, зливаємо воду з миски, даємо гілках охолонути, знову струшуємо з них зайву воду і даємо обсохнути. Яблука, мочені на зиму Hа плиту, ставимо глибоку емальовану каструлю, наповнену 10 літрами чистої дистильованої води, на сильний вогонь, доводимо до кипіння, всипаємо сіль варимо ще приблизно 5-7 хвилин до повного розчинення солі. Потім даємо розсолу охолонути до кімнатної температури. Поки ми готували розсіл, яблука обсохнули. Беремо ще одну глибоку емальовану каструлю і кладемо на її дно по 1 гілці всіх наших трав. Зверху кладемо шар яблук і на нього знову шар гілок. Таким чином, шарами вкладаємо всі яблука, трави і гілки з листочками. Остившім розсолом заливаємо яблука так, щоб він був вище їх приблизно на 5 пальців руки. Вкриваємо це все чистої марлею, складеною в 2 шари. На неї кладемо велику плоску чисту тарілку. Тепер підготуємо гніт, для цього треба що ні будь важке, я любителька чистоти і стерильності, тому беремо чисту трилітрову банку, набираємо в неї звичайну проточну воду і ставимо на тарілку, легенько придавлюючи її вниз, тепер яблука не будуть спливати. У будь-якому випадку у вас залишився розсіл, не виливайте його. Під час мочіння яблука вбирають в себе велику кількість води, тому періодично в каструлю з плодами треба буде підливати розсіл, що залишився. Дайте яблукам відстоять і повипускали бульбашки при кімнатній температурі 1 - 2 дні. Потім відстоюємо їх 8 - 10 днів при температурі 15 - 10 градусів тепла. І вже після, каструлю з яблуками виносимо на холод в льох або на балкон і наполягаємо протягом 30 - 40 днів періодично підливаючи розсіл і стежачи за тим, щоб він завжди був вище яблук хоча б на 5 пальців руки. Поки не закінчиться процес бродіння, температура в приміщенні повинна бути від 0 до - 1 градуса.

Тут представлений класичний рецепт приготування усіма нами улюбленого страви - Яблука, мочені на зиму. Якщо ви спробуєте виконати всі вище вказані дії і поради, то ви безумовно отримаєте смачний Яблука, мочені на зиму, приготований в домашніх умовах. А щоб нічого не переплутати під час готування, завжди тримайте перед собою відкритий рецепт і стежте за фото кроками. Ви так само можете поміняти простий склад блюда за своїм смаком, але не забудьте підрахувати калорійність кожного інгредієнта, щоб не нашкодити здоров'ю. Отримавши досвід, як приготувати Яблука, мочені на зиму у себе вдома, обов'язково діліться своїми враженнями з автором. Сподіваємося, кулінарія буде об'єднувати все більше і більше людей в єдину спільноту!
Категорія: Заготовки Переглядів: 170   
Схожі рецепти страв з фото:
Мочені яблука
Пюре з яблук на зиму
Печені яблука з медом
Варення з яблук на зиму
Заморожені яблука на зиму
Copyrights © 2015.
Кращий кулінарний сайт з рецептами.