Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная
  • Про сайт
  • Нові рецепти
  • Зворотній зв'язок
Категорії
  • Салати
  • Гарячі страви
  • Випічка
  • М'ясні страви
  • Супи
  • Закуски
  • Напої
  • Соуси
  • Заготовки
  • Різне
Популярні страви
Запечена капуста
Тісто на галушки
Лаваш з куркою і сиром
Запечені кабачки в духовці
Сосиски в тісті на сковороді
Короп запечений в рукаві
Смажені рижики
Вибіркові страви:
Панкейкі (американські млинці)
Млинці з пахтою і ожиною
Бефстроганов з томатною пастою
Рисові млинці з лососем
Страви та рецепти з фото до них » Заготовки » Варення з айви по-вірменськи

Варення з айви по-вірменськи

Варення з  айви по-вірменськи
Час приготування: 19 ч. 0 хв
Цей простий вірменський рецепт допоможе вам приготувати смачне і ароматне варення швидко і без особливих зусиль. Вже повірте, від такого чудового частування навряд чи хто-небудь зможе відмовитися.

Опис приготування:
Ще в дитинстві я спробувала цей фрукт і зрозуміла, що більше я його їсти ніколи не буду, вже дуже у нього був терпкий смак і тверда м'якоть. Так я і обходила айву стороною, поки в гостях не спробувала варення з неї, воно було настільки смачне і ароматне, що я відразу ж довідалася рецептик, як виявилося, він відноситься до вірменської кухні. Ну а якщо вже наближається сезон заготівель, то я поспішаю поділитися і з вами простим рецептом варення з айви по-вірменськи. При варінні м'якоть цього фрукта стає соковитою і м'якою, а терпкий смак випаровується, так що варення виходить просто чудове, воно подобається всім без винятку, і дорослим, і дітям. Тому ви просто зобов'язані спробувати цю смакоту, а я допоможу вам її приготувати і розповім, як закатати варення з айви по-вірменськи.

1) Першим ділом промиваємо айву, очищаємо її від шкірки і видаляємо серцевину, м'якоть нарізаємо на тонкі часточки. Викладаємо айву в каструлю і заливаємо її водою, ставимо на вогонь і варимо 10-15 хвилин.

2) Потім акуратно за допомогою шумівки витягаємо айву з каструлі, а від отриманого відвару відміряємо 400 грам, проціджуємо рідину і переливаємо її назад в каструлю, додаємо цукор. Ставимо каструлю на повільний вогонь і нагріваємо, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру.

3) Коли цукровий сироп закипить, викладаємо в нього айву і варимо протягом півгодини. Після цього знімаємо з вогню і залишаємо до наступного дня, прикривши каструльку марлею.

4) На наступний день знову ставимо каструлю на вогонь і варимо вариво ще 30-40 хвилин, потім робимо пробу на кульку і, якщо досягнута потрібна консистенція, знімаємо каструлю з вогню і залишаємо варення остигати до кімнатної температури.

5) Коли варення охолоне, розкладаємо його в стерилізовані баночки і закриваємо їх кришками, переносимо на зберігання в прохолодне темне місце.

У такого варення невимовний аромат і яскравий бурштиновий колір, при бажанні можете додати в нього апельсин або горіхи, тоді його смак стане ще більш насиченою. Смачного!


Призначення: На сніданок/На обід/На вечерю/Для дітей/На полуденок/На десерт

Основний інгредієнт:
Фрукти/Айва
Блюдо: Заготовки/Варення
Географія кухні: Республіки СРСР/Вірменська

Інгредієнти:
  • Айва стигла - 1 Кілограм
  • Цукор - 1-1,2 Кілограма
  • Вода - 400 Грам

Кількість порцій: 2
Як готується це прекрасне блюдо, ви зможете дізнатися, вивчивши детальний рецепт з фото. Приготування займе у вас мало часу і зусиль, якщо ви будете слідувати всім перерахованим рекомендацій і порад. Варення з айви по-вірменськи - простий і дешевий спосіб порадувати своїх домочадців. Не забувайте піклуватися про своє здоров'я і фігуру, тому завжди намагайтеся підраховувати калорійність входять до складу виробу продуктів. Тепер ви знаєте, як робити Варення з айви по-вірменськи в домашніх умовах, можете поділитися з усіма фотографією отриманого шедевра і залишити свій коментар для автора.
Категорія: Заготовки Переглядів: 269   
Схожі рецепти страв з фото:
Варення з айви часточками
Варення з айви в мультиварки
Варення з айви з апельсином
Варення з айви в духовці
Варення з айви без цукру
Copyrights © 2015.
Кращий кулінарний сайт з рецептами.