Варення з айви по-вірменськи![]() Час приготування: 19 ч. 0 хв Цей простий вірменський рецепт допоможе вам приготувати смачне і ароматне варення швидко і без особливих зусиль. Вже повірте, від такого чудового частування навряд чи хто-небудь зможе відмовитися. Опис приготування: Ще в дитинстві я спробувала цей фрукт і зрозуміла, що більше я його їсти ніколи не буду, вже дуже у нього був терпкий смак і тверда м'якоть. Так я і обходила айву стороною, поки в гостях не спробувала варення з неї, воно було настільки смачне і ароматне, що я відразу ж довідалася рецептик, як виявилося, він відноситься до вірменської кухні. Ну а якщо вже наближається сезон заготівель, то я поспішаю поділитися і з вами простим рецептом варення з айви по-вірменськи. При варінні м'якоть цього фрукта стає соковитою і м'якою, а терпкий смак випаровується, так що варення виходить просто чудове, воно подобається всім без винятку, і дорослим, і дітям. Тому ви просто зобов'язані спробувати цю смакоту, а я допоможу вам її приготувати і розповім, як закатати варення з айви по-вірменськи. 1) Першим ділом промиваємо айву, очищаємо її від шкірки і видаляємо серцевину, м'якоть нарізаємо на тонкі часточки. Викладаємо айву в каструлю і заливаємо її водою, ставимо на вогонь і варимо 10-15 хвилин. 2) Потім акуратно за допомогою шумівки витягаємо айву з каструлі, а від отриманого відвару відміряємо 400 грам, проціджуємо рідину і переливаємо її назад в каструлю, додаємо цукор. Ставимо каструлю на повільний вогонь і нагріваємо, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру. 3) Коли цукровий сироп закипить, викладаємо в нього айву і варимо протягом півгодини. Після цього знімаємо з вогню і залишаємо до наступного дня, прикривши каструльку марлею. 4) На наступний день знову ставимо каструлю на вогонь і варимо вариво ще 30-40 хвилин, потім робимо пробу на кульку і, якщо досягнута потрібна консистенція, знімаємо каструлю з вогню і залишаємо варення остигати до кімнатної температури. 5) Коли варення охолоне, розкладаємо його в стерилізовані баночки і закриваємо їх кришками, переносимо на зберігання в прохолодне темне місце. У такого варення невимовний аромат і яскравий бурштиновий колір, при бажанні можете додати в нього апельсин або горіхи, тоді його смак стане ще більш насиченою. Смачного! Призначення: На сніданок/На обід/На вечерю/Для дітей/На полуденок/На десерт Основний інгредієнт: Фрукти/Айва Блюдо: Заготовки/Варення Географія кухні: Республіки СРСР/Вірменська Інгредієнти:
Кількість порцій: 2 Як готується це прекрасне блюдо, ви зможете дізнатися, вивчивши детальний рецепт з фото. Приготування займе у вас мало часу і зусиль, якщо ви будете слідувати всім перерахованим рекомендацій і порад. Варення з айви по-вірменськи - простий і дешевий спосіб порадувати своїх домочадців. Не забувайте піклуватися про своє здоров'я і фігуру, тому завжди намагайтеся підраховувати калорійність входять до складу виробу продуктів. Тепер ви знаєте, як робити Варення з айви по-вірменськи в домашніх умовах, можете поділитися з усіма фотографією отриманого шедевра і залишити свій коментар для автора. |
||
Категорія: Заготовки
Переглядів: 269