Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная
  • Про сайт
  • Нові рецепти
  • Зворотній зв'язок
Категорії
  • Салати
  • Гарячі страви
  • Випічка
  • М'ясні страви
  • Супи
  • Закуски
  • Напої
  • Соуси
  • Заготовки
  • Різне
Популярні страви
Запечена капуста
Тісто на галушки
Лаваш з куркою і сиром
Запечені кабачки в духовці
Сосиски в тісті на сковороді
Короп запечений в рукаві
Смажені рижики
Вибіркові страви:
Панкейкі (американські млинці)
Млинці з пахтою і ожиною
Бефстроганов з томатною пастою
Рисові млинці з лососем
Страви та рецепти з фото до них » Заготовки » Солоні опеньки на зиму

Солоні опеньки на зиму

Солоні опеньки на зиму
Час приготування: 7 дн. 22 ч. 0 хв
Є два найпопулярніших способу заготівлі опеньків на зиму: маринування та соління. Кожен вибирає варіант на свій смак, а я хочу розповісти вам в цьому рецепті, як приготувати солоні опеньки на зиму.

Опис приготування:
Збирати і заготовляти опеньки дуже просто, ростуть ці грибочки досить великими групами, а солити і маринувати їх зовсім нескладно, тому будь-яка, навіть недосвідчена в цій справі господиня, впорається з таким завданням. І сьогодні я хочу поділитися з вами своїм рецептом приготування солоних опеньків на зиму, який я використовую кожен рік і який подобається мені більше за інших. У ньому є один секретний інгредієнт - хрін, завдяки йому гриби стоять дуже довго і смак у них виходить дуже цікавий, трохи пікантний. Взимку ви зможете просто дістати баночку опеньків, заправити їх маслом і свіжою зеленню, і у вас вийде відмінна святкова закуска з цим простим рецептом солоних опеньків на зиму.

1) Першим ділом перебираємо гриби, видаляємо сміття і промиваємо опеньки під проточною водою кілька разів.

2) Після цього викладаємо їх в каструлю, заливаємо гриби солоною водою і залишаємо на півгодини.

3) Через 30 хвилин відкидаємо опеньки на друшляк і ретельно промиваємо їх. Знову викладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь, варимо 15 хвилин з моменту закипання, не забуваємо час від часу знімати піну.

4) Поки гриби варяться, ми підготуємо спеції, хрін чистимо і тремо на дрібній тертці, часник нарізаємо пластинками, кріп подрібнюємо.

5) Коли гриби покипить 15 хвилин, відкидаємо їх на друшляк і чекаємо, поки стече вода. Потім починаємо викладати опеньки шарами в каструлю і кожен шар пересипаємо сіллю, спеціями, часником, кропом і хріном. Потім накриваємо гриби складеною в кілька шарів марлею, зверху кладемо тарілку і ставимо гриби під гніт.

6) Через 10 днів перекладаємо опеньки в чисті банки і ставимо на зберігання в холодильник.

Ось і весь простий рецепт, як бачите, тут немає нічого складного, так що обов'язково його спробуйте. І приємного вам апетиту!


Призначення: На обід/На вечерю/На святковий стіл

Основний інгредієнт:
Гриби/Опеньки
Блюдо: Заготовки/Соління

Інгредієнти:
  • Опеньки свіжі - 3 Кілограма
  • Корінь хрону - 1-2 Штук
  • Часник - 10 зубчиків
  • Перець чорний горошком - 10-12 Штук
  • Кріп свіжий - 100-120 Грам (можна з парасольками)
  • Лавровий лист - За смаком
  • Сіль - За смаком

Кількість порцій: 4-5
Напевно Ви не просто так забрели на цю web сторінку. Ви хотіли б знати, як приготувати Солоні опеньки на зиму raquo ;. Простий рецепт приготування цієї страви, проте класичні складові зазначених продуктів завжди можна підмінити під власний смак. Це всіма улюблене блюдо, і його приготування принесе домашній затишок і тепло у ваші домівки. Зрозуміти, як приготувати Солоні опеньки на зиму на домашній кхне, Вам допоможе докладний опис кожної дії з фото. Якщо вам сподобався цей рецепт, поставте йому свою оцінку і напишіть ваш коментар для автора. Прийміть на замітку, що потрібно вважати калорійність кожного виготовленого страви, і тоді кулінарія стане не просто способом смачно поїсти, але і допоможе дбати про ваше здоров'я і фігуру.
Категорія: Заготовки Переглядів: 930   
Схожі рецепти страв з фото:
Суп із солоних опеньків
Мариновані опеньки з оцтом
Солоні опеньки холодним способом
Опеньки осінні солоні
Опеньки, солоні з капустою
Copyrights © 2015.
Кращий кулінарний сайт з рецептами.