Час приготування: 3 ч. 0 хв
Торт Цариця Естер - Чудовий маковий торт, який готується досить просто. Сам по собі торт легкий, повітряний і не дуже калорійний.
Опис приготування:
Торт Цариця Естер - Дуже красивий, ніжний торт, який має велику популярність серед моїх подруг. З одного боку дуже легкий, з іншого боку ситний, торт Цариця Естер - Це не саме солодке частування. Добре підходить для цінителів витонченої випічки і страв з маку. Успіхів і приємного апетиту!
Призначення:
На святковий стіл
Основний інгредієнт:
Борошно і тісто
Блюдо:
Випічка/Торти
Інгредієнти:
- Яйця - 4 Штуки
- Яєчні білки - 2 Штуки
- Цукор - 110 Грам (+ 1/3 склянки в крем)
- Рослинна олія - ??2 Ст. ложки
- Ванільна есенція - 1 Чайна ложка
- Молоко - 1 Стакан
- Вершки - 250 мілілітрів
- Лимон - 1 Штука
- Крохмаль - 7 Грам
- Яєчні жовтки - 2 Штуки
- Білий шоколад - 80 Грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Мелена мак - 1/2 склянки
- Борошно - 3 Ст. ложки
Кількість порцій: 8
Як приготувати Торт Цариця Естер

У зручній посуді за допомогою міксера збиваємо 4 яйця, два яєчних білка, 110 грам цукру. Збиваємо близько 5 хвилин, потім в самому кінці додаємо рослинне масло і ванільну есенцію.

Готуємо суху суміш: додаємо трохи солі, три столові ложки борошна, півсклянки меленого маку і чайну ложку розпушувача, перемішуємо і акуратно перемішуємо суху суміш зі збитими яйцями.

Перемішуємо все до однорідної маси.

Тісто заливаємо у форму для випікання і відправляємо випікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 7-8 хвилин.

Поки випікається тісто, готуємо крем. Спочатку знімаємо смужками цедру лимона і вичавлюємо сік. Потім змішуємо цукор, жовтки, молоко і крохмаль в каструлі, ставимо на повільний, постійно перемішуючи, доводимо до кипіння. Додаємо сік лимона і цедру і варимо до загустіння.

Поки випікається тісто, готуємо крем. Спочатку знімаємо смужками цедру лимона і вичавлюємо сік. Потім змішуємо цукор, жовтки, молоко і крохмаль в каструлі, ставимо на повільний, постійно перемішуючи, доводимо до кипіння. Додаємо сік лимона і цедру і варимо до загустіння. Додати шоколад, перемішати гарненько. Потім остудити крем, накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на одну годину.

Дістаємо корж з духовки, накриваємо верхню його частину пергаментом і охолоджуємо загорнутим в рушник. Потім знімаємо папір разом в з верхнім шаром і розрізаємо корж на три рівні частини.

Збиваємо вершки, додаємо туди охолоджений крем і намазуємо кожен корж і складаємо один на одного.

Торт повністю обмащуємо кремом і прикрашаємо за бажанням.

Смачного!
Запевняємо вас, приготування цього кулінарного шедевра не відніме у вас багато часу і сил, якщо будете все робити правильно. А щоб дізнатися, як приготувати Торт Цариця Естер самостійно вдома, вам підкаже детальний рецепт з фото. Як готується це чудове блюдо, читайте в описі і дотримуйтесь порад і правилам. Класичний склад інгредієнтів ви з легкістю можете доповнити за своїм бажанням, адже кулінарія - мистецтво, засноване на досвіді та експериментах. Торт Цариця Естер - Простий спосіб втамувати голод навіть самого вибагливого в їжі людини. Своїми враженнями про процес готування і получившимся результатом поділіться з учасниками нашого сайту в розділі коментарів. Ви можете оцінити рецепт приготування автора за п'ятибальною шкалою. Бажаємо вам, щоб всі ваші старання були так само гідно оцінені вашими дегустаторами.