Вертута на сковороді![]() Час приготування: 1 ч. 0 хв Молдавський пиріг незвичайної форми можна легко приготувати вдома недільним ранком і побалувати своїх рідних смачним сніданком. Це дуже смачно - хрустке тонке тісто і начинка. Опис приготування: Рекомендую приготувати у свій вихідний смачні молдавські вертути. Ці пироги незвичайної форми можна робити з різною начинкою, їх можна випікати, а можна посмажити. Начинка може бути солодкою - з яблук, гарбуза, сиру з родзинками. А може бути з картоплі, бринзи із зеленню, м'ясний. Все залежить від вашого смаку. Хочу розповісти вам, як приготувати вертути на сковороді. Процес дуже простий, основна увага приділіть раскатке тіста і, якщо у вас солодка начинка, добре защипують краї тіста. При смаженні може витікати солодкий сік і пригорати на сковороді. Отже, ось рецепт приготування вертути на сковороді. 1. Змішати воду з оцтом, сіллю і рослинним маслом. 2. У миску насипати борошно, додати яйце і суміш води з оцтом і олією. Замісити тісто і відкласти його відпочивати хвилин на 10-15. 3. Очистити яблука і натерти на крупній тертці. 4. Розділити тісто на 4-5 частин і розкачати дуже тонко, мало не в 1 мм завтовшки. 5. Змастити поверхню розкачане тісто м'яким вершковим маслом і розкласти начинку з яблук. Присипати цукром. 6. Скатать рулетики і щільно защипнути краю. Згорнути кожен рулетик равликом і злегка пройтися по ній качалкою. Враховуйте розміри сковорідки, на якій будете смажити вертути і робіть їх відповідного розміру. 7. Розігріти на сковороді олію і обсмажити вертуту з обох сторін буквально по 1 хвилині на сильному вогні. Потім вогонь зменшити, накрити сковорідку кришкою і обсмажувати по 5 хвилин кожну сторону. Смачного! Призначення: На сніданок/На вечерю Основний інгредієнт: Фрукти/Яблука/Мука і тісто Блюдо: Випічка/Вертута Географія кухні: Республіки СРСР/Молдавська Інгредієнти:
Кількість порцій: 4-5 Гідно оцінити Вертута на сковороді ви зможете, якщо самі приготуєте це блюдо будинку. Перш ніж починати приготування, підготуйте всі необхідні продукти і кухонні прилади. Далі уважно прочитайте рецепт приготування та ознайомтесь з фото конкретних дій. Запам'ятавши, як готувати Вертута на сковороді, приступайте до справи. Погодьтеся, тут представлений досить простий рецепт. Ваша фантазія дозволить додати до виробу свій неповторний смак і аромат, змінивши класичний склад. Але не забудьте врахувати калорійність всіх інгредієнтів, щоб не нашкодити здоров'ю й фігурі. Поділіться своїми враженнями та ідеями з автором, нехай кулінарія об'єднує людей з усього світу! |
||
Категорія: Випічка
Переглядів: 354