Час приготування: 40 хв
Якщо ви ще ніколи не пробували чак чак по-татарськи, тоді обов'язково рекомендую приготувати цю страву вдома. Традиційно його роблять тільки на свята, проте вельми складно втриматися від спокуси.
Опис приготування:
Чак чак по-татарськи - це дивовижне блюдо. Однією з головних його особливостей є досить великий термін зберігання - більше місяця. Хоча навряд чи можна встояти і не з'їсти його раніше. Форми можна надавати абсолютно будь-які, як і прикраси.
Призначення:
На обід/На святковий стіл
Основний інгредієнт:
Борошно і тісто
Блюдо:
Десерти
Географія кухні:
Республіки СРСР/Татарська
Інгредієнти:
- Яйця - 4 Штуки
- Сіль - 1 Щіпка
- Борошно - 300-400 Грам
- Мед - 150 Грам
- Цукор - 150 Грам
- Рослинна олія - ??300-400 мілілітрів
Кількість порцій: 6-8
Як приготувати Чак чак по-татарськи

1. Приготувати чак чак по-татарськи в домашніх умовах можна і без урочистого приводу, якщо вже дуже хочеться спробувати цю неймовірну насолоду. Для початку потрібно замісити тісто. З'єднати яйця з дрібкою солі і поступово вводити борошно. Коли тісто стане досить крутим, його потрібно відкласти в сторону приблизно на 20 хвилин.

2. Для приготування цієї страви також знадобиться марля. Її необхідно намочити і відправити в морозильник.

3. Коли тісто трохи відпочило його можна розкачати. Товщина його повинна бути близько 2 мм.

4. Гострим ножем акуратно розрізати тісто на смужки.

5. Потім досить тривалий і копіткий процес - кожну смужку потрібно нарізати так, щоб вийшли невеликі брусочки.

6. У каструлі з товстим дном або сотейнику нагріти рослинне масло (воно має бути розпечене). По черзі відправляти туди брусочки тесту, злегка обсмажуючи. Кожна партія буде смажитися близько 3 хвилин, не більше того. Тісто не повинно горіти і ставати коричневим. Далі обсмажені брусочки слід викласти на паперову серветку, щоб прибрати залишки масла.

7. З'єднати цукор з медом і відправити на вогонь. Довести до кипіння і трохи проварити сироп.

8. Готовий сироп з'єднати з тістом і ретельно перемішати.

9. Підготовленою заздалегідь марлею застелити глибоку тарілку або блюдо. Швидко викласти тісто з сиропом.

10. Зверху накрити тарілкою і щільно притиснути. Потім конструкцію перевернути і акуратно зняти марлю. Чак чак по-татарськи в домашніх умовах може бути абсолютно будь-якої форми. Зробити це можна за допомогою тієї ж марлі, знову змочивши її. Найскладніше - це дати можливість блюдо постояти 2 дні, а потім почати дегустацію.
Ви навіть уявити собі і не могли, наскільки легко і швидко можна приготувати Чак чак по-татарськи. А представлений тут рецепт допоможе втілити ваш кулінарний задум у домашніх умовах. Класичний склад продуктів, необхідних для створення цієї страви, зазначений у списку інгредієнтів. Ви можете додати або виключити будь-який продукт на свій розсуд. Як бачите, рецепт приготування супроводжується фото кожної окремої дії, що з легкістю дає зрозуміти, як зробити смачний Чак чак по-татарськи. Кулінарія - це простий метод внести домашній затишок і радість у ваше повсякденне життя. Однак не варто забувати і про те, що зайві калорії можуть зіпсувати не тільки зовнішній вигляд, але і здоров'я людини. Тому кожен раз підраховуйте калорійність використовуваних продуктів.