Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная
  • Про сайт
  • Нові рецепти
  • Зворотній зв'язок
Категорії
  • Салати
  • Гарячі страви
  • Випічка
  • М'ясні страви
  • Супи
  • Закуски
  • Напої
  • Соуси
  • Заготовки
  • Різне
Популярні страви
Запечена капуста
Тісто на галушки
Лаваш з куркою і сиром
Запечені кабачки в духовці
Сосиски в тісті на сковороді
Короп запечений в рукаві
Смажені рижики
Вибіркові страви:
Панкейкі (американські млинці)
Млинці з пахтою і ожиною
Бефстроганов з томатною пастою
Рисові млинці з лососем
Страви та рецепти з фото до них » Гарячі страви » Долма по-грузинськи

Долма по-грузинськи

Долма по-грузинськи
Час приготування: 1 ч. 0 хв
Любителі кавказької кухні, цей рецепт долми по-грузинськи - спеціально для вас. Взагалі-то в Грузії це блюдо називають толма raquo ;, а не долма raquo ;, але яка різниця - головне, щоб смачно було!

Опис приготування:
Толма, або долма по-грузинськи - це дуже популярна страва в кавказьких країнах, яке досить часто готують і у нас любителі кавказької кухні. Варіацій приготування цієї страви існує дуже багато, однак принцип завжди той самий - у виноградний лист завертають начинку з м'яса і рису. Розповідаю, як готувати долма по-грузинськи - цей рецепт мені дав справжній грузин, так що за правильність відповідаю.

Призначення: На обід/На вечерю/На святковий стіл/Святковий обід

Основний інгредієнт:
М'ясо/Фарш
Блюдо: Гарячі страви/Долма
Географія кухні: Республіки СРСР/Грузинська

Інгредієнти:
  • Виноградне листя - 60 Штук
  • Фарш свинячо-яловичий - 500 Грам
  • Рис - 120 Грам
  • Спеції - 2 чайні ложки (червоний перець, коріандр)
  • Сіль - За смаком
  • часник - 4 зубчики
  • Цибуля - 2 Штуки

Кількість порцій: 4

Як приготувати Долма по-грузинськи
Долма по-грузинськи Виноградне листя промиваємо, кидаємо в каструлю з киплячою підсоленою водою, відварюємо 3-4 хвилини, після чого обливали крижаною водою і залишаємо в ній. Долма по-грузинськи Готуємо начинку. Для цього змішуємо фарш, відварений до напівготовності рис, прокручені через м'ясорубку цибулю і часник, а також спеції. Перемішуємо до однорідності. Долма по-грузинськи У кожен виноградний лист загортаємо невелику кількість начинки так, як показано на фото. Долма по-грузинськи Беремо глибоку каструлю, на дно викладаємо долма. Викладаємо впритул один до одного. Накриваємо тарілкою і Придавлюємо чим-небудь важким. Заливаємо підсоленій кип'яченою водою. Ставимо на повільний вогонь і готуємо 35-40 хвилин. Долма по-грузинськи Готово! Подавати в гарячому вигляді.

Візьміть собі на замітку як приготувати Долма по-грузинськи. Цей класичний рецепт дозволить вам швидко і без особливих зусиль зрозуміти, як зробити Долма по-грузинськи в домашніх умовах. Дотримуйтесь докладного опису кожного конкретного дії з фото. Дане блюдо завжди славилося своїми смаковими якостями. Його рецепт приготування досить простий і легкий. Традиційний склад інгредієнтів при бажанні можна змінити на свій розсуд. Пробуйте і не бійтеся експериментувати, тоді кулінарія назавжди стане вашим улюбленим заняттям!
Категорія: Гарячі страви Переглядів: 291   
Схожі рецепти страв з фото:
Турецька долма
Вірменська долма
Долма узбецька
Долма з яловичини
Долма в мультиварки &Панасонік&
Copyrights © 2015.
Кращий кулінарний сайт з рецептами.