Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная
  • Про сайт
  • Нові рецепти
  • Зворотній зв'язок
Категорії
  • Салати
  • Гарячі страви
  • Випічка
  • М'ясні страви
  • Супи
  • Закуски
  • Напої
  • Соуси
  • Заготовки
  • Різне
Популярні страви
Запечена капуста
Тісто на галушки
Лаваш з куркою і сиром
Запечені кабачки в духовці
Сосиски в тісті на сковороді
Короп запечений в рукаві
Смажені рижики
Вибіркові страви:
Панкейкі (американські млинці)
Млинці з пахтою і ожиною
Бефстроганов з томатною пастою
Рисові млинці з лососем
Страви та рецепти з фото до них » Гарячі страви » Вірменська долма

Вірменська долма

Вірменська долма
Час приготування: 1 ч. 0 хв
Вірменська долма готується з виноградного листя, фаршу і рису. Подається з мацуном з товченим часником. Свіже листя винограду - щільні, тому їх треба вимочити. Найчастіше використовують консервовані.

Опис приготування:
Вірменська долма готується як з свіжих, так і з консервованих виноградного листя. Все залежить від того, які ви можете дістати. Ця страва нікого не остаівт байдужим. Насолоджуйтесь!

Призначення: На обід/На вечерю/На святковий стіл

Основний інгредієнт:
М'ясо/Фарш
Блюдо: Гарячі страви/Долма

Інгредієнти:
  • Листя винограду - 50-60 Штук
  • Фарш м'ясний - 500 Грам
  • Рис - 120 Грам
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Коріандр - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Часник - 4 + 3 зубчики (3 - для соусу)
  • Цибуля - 2 Штуки
  • Мацон - 400 Грам
  • Кориця - 1 Щіпка

Кількість порцій: 8

Як приготувати Вірменська долма
Вірменська долма 1. Промийте виноградне листя в холодній воді і викладіть по одному в киплячу підсолену воду. Вірменська долма 2. Варіть 3-4 хвилини, потім злийте і викладіть в миску з холодною водою. Вірменська долма 3. обдати окропом рис, фарш викладіть в миску. Пропустіть через м'ясорубку очищену цибулю і 4 зубчики часнику. Змішайте з рисом і фаршем. Вірменська долма 4. Додайте у фарш половину кількості коріандру, сіль, паприку, перемішайте. Листя викладіть на денце, візьміть трохи начинки і викладіть на центр листочка. Вірменська долма 5. Загорніть конвертиком і закрутіть. Вірменська долма 6. Викладіть долму шарами (щільно) у велику товстостінну каструлю. Вірменська долма 7. Притисніть плоскою тарілкою і важким товкачем або іншим важким предметом. Додайте киплячу підсолену воду, вода не повинна бути вище рівня тарілки. Вірменська долма 8. Варіть долму на середньо-повільному вогні під кришкою протягом 35 хвилин. У цей час пропустіть через прес часник, що залишився і змішайте з мацуном, додайте кориці. Подавайте долму з соусом. Смачного!
Погодьтеся, покроковий рецепт з фото - це до геніальності простий спосіб дізнатися, як приготувати Вірменська долма в домашніх умовах. Приготування не забере у вас багато часу, а самостійно зроблене блюдо принесе радість не тільки вам, але і вашим близьким. На нашому сайті викладено класичний рецепт приготування, проте ніщо не заважає вам на свій розсуд доповнити склад продуктів своїми коханими і зробити ще більш смачний домашній Вірменська долма. Кулінарія - улюблене заняття мільйонів людей, але не варто забувати, що зайві калорії можуть зіпсувати фігуру!
Категорія: Гарячі страви Переглядів: 308   
Схожі рецепти страв з фото:
Долма по-азербайджанські
Долма в мультиварки
Долма з бараниною
Долма узбецька
Долма з яловичини
Copyrights © 2015.
Кращий кулінарний сайт з рецептами.