Буглама з курки![]() Час приготування: 1 ч. 30 хв Справжня чоловіча страва - і за смаком, і за методом готування. Мій чоловік запросто готує цю страву, не хочете спробувати і ви? Опис приготування: Бугламу готують у багатьох країнах, але кажуть, що страва буглама з куркою має грузинське коріння. Мені все одно, хто придумав цю страву, але честь і хвала йому. Готувати бугламу з курки дуже просто, тому цим рецептом часто користується мій чоловік, коли йому полювання покуховаріть. Ніжне і соковите м'ясо курки, просочене соком і ароматами овочів - це словами не описати. Раджу скористатися цим рецептом приготування буглама з курки і спробувати блюдо самому. А як приготувати бугламу з курки, я вам розповім. 1. Курку миємо й обробляємо на невеликі шматки. 2. Своїм та чистимо всі овочі. 3. Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями, картоплю - часточками або невеликими кубиками, помідор - кубиками, моркву - кружальцями, перець - смужками, гострий перець нарізаємо дуже дрібно, стручкову квасолю можна поламати руками. 4. Нам знадобиться толстостенная посуд для готування - казан, качатницю або інший посуд з кришкою. Починаємо конструювати наше блюдо. Всі інгредієнти викладаються шарами і кожен шар злегка солимо і перчимо. На дно кладемо вершкове масло, потім - курка, цибуля, квасоля, помідор, картопля, болгарський перець, морква, зелень і гострий перець. Часник можна подрібнити і викласти разом із зеленню, а можна вставити по центру каструлі в овочі цілої голівкою. Тільки не забудьте зняти верхній шкірку з голівки часнику. 5. Закриваємо посуд кришкою і ставимо на середній вогонь. На самому початку можна додати пару ложок води, потім овочі дадуть сік і рідини для гасіння буде достатньо. Тушкуємо під кришкою 40 хвилин. 6. Додаємо в наше блюдо винний оцет або лимонний сік, перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 15. 7. Прибираємо з вогню, даємо настоятися хвилин 15-20 і можна їсти. На гарнір можна подати рис. Смачного! Призначення: На обід Основний інгредієнт: Овочі/Птах/Курка Блюдо: Гарячі страви Інгредієнти:
Кількість порцій: 6-8 Сталося чудо! Нарешті ви знайшли саме той рецепт, який шукали. Не можна посперечатися, що буглама з курки - відмінне блюдо. Пропонуємо вам уважно ознайомитися з інформацією, як готувати буглама з курки в домашніх умовах. Як ви вже встигли помітити, рецепт приготування містить не тільки докладний опис кожного кроку, а й фото, що дуже допомагає уникати помилок під час роботи. Пам'ятайте, що ви завжди можете зі сміливістю застосовувати свою фантазію і міняти класичний склад інгредієнтів вироби на свій смак. Улюблені прянощі і спеції додадуть до вашого шедевру вишуканий і неповторний аромат. Візьміть собі на замітку, що бажано завжди рахувати калорії окремих продуктів, щоб залишатися красивими і здоровими. Нехай кулінарія стане для вас улюбленим дозвіллям і чудовим хобі! |
||
Категорія: Гарячі страви
Переглядів: 239